On Board PR prowadzi biuro prasowe Europejskiego Konkursu Filmowego „clip&klar europe 09” – Portal PR - 24PR

05.08.2009 Kategoria: Agencje PR. Autor: infopr

OnBoardPROn Board PR prowadzi biuro prasowe Europejskiego Konkursu Filmowego „clip&klar europe 09” organizowanego przez niemieckie Federalne Centrum Edukacji Zdrowotnej w Kolonii.

Firma On Board PR we współpracy z niemiecką agencją Jeschenko Medien Agentur, prowadzi w Polsce działania komunikacyjne na rzecz Europejskiego Konkursu Filmowego „clip&klar europe 09” poświęconego walce z AIDS. Projekt skierowany jest do filmowców i studentów kierunków związanych z filmem i fotografią z całej Europy. Tegoroczna edycja konkursu pod hasłem „HIVidzialny” ma na celu zaktywizowanie młodych twórców do tworzenia krótkich form filmowych na ten temat. Najlepsze filmy wybrane przez jury konkursu zostaną nagrodzone oraz zaprezentowane na XII Europejskiej Konferencji EACS poświęconej AIDS w Kolonii. Organizatorem konkursu jest niemieckie Federalne Centrum Edukacji Zdrowotnej w Kolonii, a szczegóły odnośnie udziału w nim można znaleźć na stronie www.hivisible.eu. Termin nadsyłania zgłoszeń upływa 8 września 2009.

Za realizację projektu w Polsce odpowiedzialny jest zespół‚ Ewy Marczyk-Chłopeckiej pracujący w dziale Pharma On Board PR. Koordynowaniem działań komunikacyjnych wokół konkursu na poziomie europejskim zajmuje się agencja Jeschenko Medien Agentur z Kolonii.