MSLGROUP powołała na stanowisko dyrektor zarządzającej Zofię Bugajną – Portal PR - 24PR

MSLGROUP powołała na stanowisko dyrektor zarządzającej Zofię Bugajną

11.07.2014 Kategoria: Personalia. Autor: admin

Dyrektor działu consumer marketing, zastępca dyrektora zarządzającego i członek zarządu Zofia Bugajna awansowała na stanowisko dyrektor zarządzającej agencji MSLGROUP.

Do obowiązków Bugajnej będzie należało kierowanie firmą w Polsce, dalszy rozwój agencji i poszerzanie jej kompetencji w obszarze komunikacji marketingowej i doradztwa strategicznego. Zadaniem Bugajnej będzie także dalsza integracja wcześniejszych spółek Ciszewski MSL, Ciszewski MSL Marketing Sportowy i MSLGROUP Social Hive, która pozwoli oferować klientom agencji zintegrowane usługi marketingowo-komunikacyjne.

Zofia Bugajna to dynamiczny menedżer o dużych biznesowych ambicjach. Doświadczenie Zofii i wyniki biznesowe czynią z niej naturalnego kandydata na stanowisko dyrektora zarządzającego. Strategie komunikacji pod okiem Zofii pozwalają nam skutecznie konkurować z innymi agencjami marketingowymi i dzięki nim coraz częściej w przetargach jesteśmy jedyną agencją wywodzącą się z branży public relations – powiedział Sebastian Hejnowski, Prezes Zarządu MSLGROUP.

Zofia Bugajna specjalizuje się w strategiach marketingu konsumenckiego i zarządzaniu marką. Do firmy dołączyła w 2010 roku, jako dyrektor ds. komunikacji marketingowej Ciszewski Marketing Sportowy, następnie tworzyła dział marketingu konsumenckiego w Ciszewski Public Relations. Prowadzony przez nią zespół 35 konsultantów obsługuje takich klientów długoterminowych jak Discovery, HJ Heinz, Carlsberg, LG czy Dulux.

Bugajna doradzała i pracowała nad rozwojem strategii kampanii, platform, a także nad planowaniem i realizacją projektów dla polskich i globalnych marek w wielu sektorach i rynkach. Współpracowała z największymi firmami z branży FMCG: P&G, Coca-Cola, LVMH, Unilever, Reckitt Benckiser, NIVEA Beiersdorf. Prowadzone przez nią projekty były wielokrotnie nagradzane i nominowane do prestiżowych polskich i międzynarodowych nagród, między innymi IPRA Golden World Award, Golden Drum, European Excellence Award, Złote Spinacze, Impactor.

Przed dołączeniem do MSL Zofia Bugajna była kierownikiem działu marketingu w firmie badawczej Gemius, jej doświadczenie zawodowe obejmuje również pracę dla międzynarodowych agencji sieciowych – Edelman i Euro RSCG Sensors. Od trzech lat Bugajna prowadzi zajęcia na Uniwersytecie Warszawskim.

MSLGROUP